Jdi na obsah Jdi na menu
 


Minulost-můžeme jí ovlivnit?

Milí čtenáři, čtenářko,

- dlouho jsem přemýšlela, jak nazvat dnešní úvahu. Název "Cesta do středu Země" už vymyšlen byl. Co takhle-Cesta z "hlubiny"? Aneb, jak nejtmavší místa ve svém životě potlačit a stále častěji přemýšlet o těch světlých. O tom, že to vůbec není jednoduché, nemusím nikoho dlouho přesvědčovat. Co když těch světlých míst je málo? Je na čase nějaká vytvořit. Jak na to? Každý den myslet na ostatní. Čím jim mohu prospět? Aktivně vyhlížet, kdo potřebuje naši pomoc. Ale jak být připraven? Čím sytit svojí mysl? O co se starat nejvíc? Čím svoji mysl budeme plnit, to se bude projevovat na našem životě. Pokud to budou negativní věci, bude náš život smutný, nebudeme se cítit dobře. - To, co se stalo, změnit nemůžeme, ale můžeme k tomu změnit svůj postoj. ¨

Buďto nám může minulost ubližovat, nebo se jí naopak můžeme postavit. Vzít si z ní ponaučení, neopakovat ty samé chyby-jednat jinak. Neustále pracovat na tom, abychom svým jednáním dávali příklad druhým. Být takoví, abychom byli vzorem svým dětem, ale nejenom jim. Vždyť oni nedělají to, co jim říkáme, ale to, co vidí. Co do nich vložíme, to si ponesou do života s sebou. A co chceme, aby z nich bylo? Dospělí, kteří se o sebe dokáží postarat a budou pomáhat jiným.

- Přeji si, aby se dařilo těm, co to neměli lehké, ale i jiným, a abyste všichni načerpali sílu do dalších dní. I když to venku není tak, jak bychom si přáli, a je sychravé počasí, přesto se můžeme radovat. Tak ať je Vám všem dobře a ať Vám to vydrží.

Váš přítel

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář